Primiți bani din străinătate?

Primiți bani din străinătate?
Publicat: 26/09/2016, 12:53

Oamenii au tendința să se obișnuiască nu doar cu binele dar și cu răul, atâta timp cât nu știu că se poate schimba ceva în bine. De exemplu, foarte mulți ani cei care trimiteau bani peste hotare s-au resemnat cu ideea că trebuie să plătească comisioane mari. Credeau că cei care se ocupă cu aceste tranzacții au costuri operaționale ridicate și ca urmare se justifică taxarea lor. Evident că industria remitențelor financiare a propagat această ideea până când toată lumea a acceptat-o. Pe lângă comisioanele de transfer mari, diaspora pierde bani și pe un curs valutar nefavorabil de multe ori.
În acest moment însă, chiar și cei mai puțini informați oameni au aflat că există alternative. Provocarea este aceea de a oferi o minimă educație financiară celor care trimit bani în țară sau în străinătate și continuă să plătească taxe și comisioane mari. Băncile sunt cele care efectuează majoritatea operațiunilor, însă operatorii clasici trimit sume uriașe la rândul lor. Toți percep comisioane mari care pot depăși ușor 15% în anumite cazuri.

Transferurile de bani online sunt viitorul

Companii precum TransferGo sunt o alternativă mai mult decât rezonabilă acestor tranzacții, iar modelul lor de afaceri se bazează pe comisioane mici. Diferențele de bani care ajung la destinație sunt considerabile și din acest motiv chiar și cei mai reticenți sunt tentați să le acorde o șansă. Ideea de a schimba sistemul nu este nouă însă în acest moment chiar au instrumentele necesare la îndemână pentru a o face.
Din punct de vedere strict financiar, avantajele oferite sunt evidente și lumea s-ar aștepta la un exod masiv din partea celor care trimit bani în străinătate spre aceste modalități de a trimite bani online. Faptul că lucrurile evoluează într-un ritm mai scăzut, este doar o consecință a faptului că oamenii sunt rezistenți la schimbare și nu au o educație financiară minimă. În momentul în care vor fi convinși de transparența, siguranța și eficiența noilor metode de transfer de bani, schimbarea va fi totală.
TransferGo ca și alți operatori de plăți online înregistrează creșteri semnificative de la an la an. Cea mai bună parte este că trendul este ireversibil, iar cei care încearcă noile servicii nu se mai întorc la vechiul sistem. Bani sunt converitiți în valută aleasă intern, fără plata unor comisioane aberante și la un curs de schimb corect. Spre deosebire de bănci, ei oferă transparență maximă.
Consecința directă este accea că un client plătește cu 90% mai puțin pe comisioane, iar la destinație ajunge o sumă mai mare. Tânăra generație cu precădere, a îmbrățișat deja noile tehnologii care sunt în deplin acord cu modul lor de viață. Ei înțeleg foarte bine cum tehnologia pusă la lucru în folosul individului poate reduce costurile și simplifica tranzacțiile. Nici măcar nu este nevoie de pregătire economică pentru a înțelege avantajele și a le aprecia.
Băncile nu doar că nu se mai pot împotrivi la nesfârșit acestei revoluții financiare, însă au început să ofere servicii similare. Trebuie să reducă taxele percepute și să facă transferul de bani mai repede și într-un mod mai transparent. Deși fac progrese în această direcție, sunt instituții cu un puternic caracter birocratic, iar asta le împiedică să fie mai agile și mai flexibile. Avantajul companiilor din industria Fintech este că ele au pornit de la o altă premisă și acum doar își îmbunătățesc serviciile.
Dacă primiți bani din străinătate și vi se pare că sunteți taxați prea mult de bănci sau operatorii de tranzacții cu cash, sunteți îndreptățiți să credeți asta. Nu vă costă nimic să încercați ceva diferit și puteți începe cu o sumă mică de test. Veți descoperi singuri avantajele noilor tehnologii precum cele de la TransferGo.

Acest articol face parte din campania TransferGo de informare a românilor din Anglia. Cu TransferGo, orice român poate trimite bani cu doar £0.99 comision fix, indiferent de sumă, iar banii ajung într-o zi lucrătoare.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Viktor Orban le spune opozanților să se mute în România. „Când vă întoarceți, putem vorbi”....
Aris Eram a lăsat-o în urmă pe câştigătoarea de la America Express. Mezinul Andreei Esca...
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Cele mai sigure țări în care să te afli în cazul izbucnirii celui de-al Treilea...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
Păianjeni mari cât un șobolan au invadat Marea Britanie, după ce mii de exemplare au...
Apartament cu două camere scos la vânzare cu 340.000 euro în Cluj. Ironii pe rețelele...
Bianca Drăguşanu şi Gabi Bădălău, mai fericiţi ca niciodată alături de copii. La ceas de...
Planta care te scapă rapid de durere. Crește în grădină și are proprietăți similare opiului
Boala care a umplut spitalele în ultimele săptămâni. Doi copii au murit deja
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Data la care se deschide târgul de Crăciun din Piața Constituției 2024. Ce surprize au...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
2024: La ce viteză se ia permisul în afara localității?
Document: ce dimensiuni trebuie să aibă o groapă comună la ruşi
A fost găsită ARCA lui NOE? Indiciul găsit pe o monedă din secolul III
Reguli ITP 2024. Se suspendă automat înmatricularea. Ce șoferi nu mai au drept legal de...
Avionul prăbușit de un pilot care și-a pierdut mințile. O catastrofă unică în istoria aviației,...
Ce a putut să facă un român pe scara blocului, chiar la ușa liftului. Ceilalți...
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
Momentul în care Chris Martin a căzut printr-o gaură din scenă a fost surprins video...
BANCUL ZILEI. Bulişor: – Mami, de ce îți pui atâta fard pe față?
Universitățile din Anglia cresc taxele pentru studenți pentru prima oară în aproape un deceniu